Nincs engedélyezve a javascript.
A hónap könyvei - FEBRUÁR

A hónap könyvei - FEBRUÁR

Marilla a Zöld Oromból

Marilla a Zöld Oromból

Sarah McCoy
Könyvmolyképző Kiadó, 2020.
Vörös pöttyös könyvek
Egy hiánypótló, szeretetteli történet arról, milyen is volt az élet a Zöld Oromban Anne érkezése előtt.
A 19. századi Prince Edward-sziget tájain játszódó, csodásan szórakoztató és megindító kosztümös regény a vénkisasszony, Marilla Cuthbert fiatalkorába kalauzolja az olvasókat. Lerántja a leplet mindazokról a döntésekről, melyek következtében a szívfájdalom, ugyanakkor a korábban elképzelhetetlen nagyszerűség is beköszönt az életébe.
Az auschwitzi könyvtáros

Az auschwitzi könyvtáros

Antonio Iturbe
Alexandra Könyvesház Kft., 2020.
Dita 14 éves, amikor a prágai Terezín gettóból családjával együtt Auschwitzba hurcolják. Amikor a gyerekbarakk zsidó parancsnoka, Fredy Hirsch megkérdezi, vállalná-e az őrök háta mögött becsempészett nyolc könyv őrzését, a lány igent mond. Így lesz Dita a világ legkisebb könyvtárának könyvtárosa Auschwitzban. A könyvek azonban veszélyes holmik. És sehol máshol nem annyira veszélyesek, mint Auschwitzban, és azon belül is éppen a 31. számú barakkban, a gyerekbarakkban, ahol a legkisebb szabályszegésért is kivégzés járhat...
Az utolsó srácok a Földön és a Zombiparádé

Az utolsó srácok a Földön és a Zombiparádé

Max Brallier
Könyvmolyképző Kiadó, 2020.
Kaméleon könyvek
"Szörnyen humoros! Nagy borzongást és még nagyobb nevetést okoz."- Jeff Kinney, a New York Times bestseller Egy ropi naplója szerzője
A zombik eltűnőben vannak. Ez akár jó dolognak is tűnhet, hiszen a zombik megeszik az emberek agyát. Jack Sullivan, a hétköznapi embergyerek viszont gyanút fog. Folyton egy kísérteties sikolyt hall, ami mintha magához hívná a zombikat - de hová, és milyen (feltehetőleg sötét) célból?
Jack a három legjobb barátjával tud összefogni. Talán már csak ők maradtak egyedüli emberként a Földön.
Hogyan választunk magunknak sorsot?

Hogyan választunk magunknak sorsot?

Popper Péter
Kulcslyuk Kiadó, 2021.
Popper Péter legendás előadásain egy gombostűt sem lehetett leejteni. Hatalmas műveltsége, karizmatikus előadásmódja, eredeti gondolkodása, fanyar, szarkasztikus humora felejthetetlenné tette ezeket az alkalmakat - nem csoda, hogy hosszú évtizedeken át zsúfolásig megtelt minden terem, ahol meg lehetett hallgatni a neves pszichológust. Ő pedig szívesen mesélt a lélek dolgairól, előadást még betegen is csak ritkán mondott le, mert amíg a színpadon vagy a katedrán ült, a fizikai kényelmetlenségekről és fájdalmakról is megfeledkezett.

Kategóriák

Ezotéria
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Irodalom
Regény
Társadalomtudományok
Vallás

Ajánlott szerzők

Margaret Atwood
Agatha Christie
Ken Follett
Stephen King
C. S. Lewis
Több

Ajánlott kiadók

Könyvmolyképző Kiadó

Értékelések alapján

Szűrés ár szerint

0 - 499 Ft
500 - 999 Ft
1 000 - 1 499 Ft
1 500 - 1 999 Ft
2 000 - 2 999 Ft
3 000 - 4 999 Ft
5 000 Ft felett
A hónap könyvei - FEBRUÁR
Sorrend: