Nincs engedélyezve a javascript.
A hónap könyvei - MÁJUS

A hónap könyvei - MÁJUS

Május hónapban ismét négy remek kötetet ajánlunk figyelmetekbe.
Almási Kitti klinikai szakpszichológus könyvében arról olvashattok,

hogyan lehet sokkal inkább magunknak megfelelve élni, nem pedig a környezetünk elvárása szerint; Pam Jenoff regénye a második világháborúban tevékenykedő női titkos ügynökök köreibe repít titeket; A Magnólia Fogadóban egy csodálatos szerelem varázsol el benneteket és az Elrejtett orákulum ifjúsági regényében a fiatal Apollónnal ismerkedhettek meg, aki egy hétköznapi srác képében landol New Yorkban, miután apja Zeusz, letaszítja őt az Olimposzról.

Elvesztek Párizsban

Elvesztek Párizsban

Pam Jenoff
Agave Könyvek, 2021.
1946, Manhattan: Grace Healey egy hétköznap reggel munkába igyekezvén átvág a New York-i Grand Central pályaudvar nagycsarnokán, és belebotlik egy gazdátlan bőröndbe. Kíváncsiságtól hajtva belekukkant, és egy borítéknyi fényképet talál benne. A tucatnyi női portré annyira megragadja, hogy a csomagot zsebre vágva sietve visszatuszkolja a bőröndöt a pad alá, és már szalad is a dolgára.
Hamarosan megtudja, hogy a bőrönd tulajdonosa Eleanor Trigg volt, aki a második világháború alatt az angol titkosszolgálatnál női ügynökök hálózatát szervezte.
A Magnólia Fogadó

A Magnólia Fogadó

Carolyn Brown
Könyvmolyképző Kiadó, 2021.
Arany pöttyös könyvek
Két sebzett szívnek van-e második esélye az igaz szerelemre? Amikor Jolene Broussard megörökli a Magnólia Fogadót, ezt a kelet-texasi fenyvesekben megbújó viktoriánus épületet, egy álom válik valóra a számára. Jolene, aki állandó bűntudatban él, amiért nem tudta megmenteni önpusztító anyját, tudja, hogy a nagynénje és nagybátyja vendégháza új életet és szerető otthont kínálhat neki. Csak egy bökkenő akad: a makacs és rosszkedvű ács, Tucker Malone, aki felerészben a Magnólia Fogadó tulajdonosa, és aki poros cowboycsizmájával egyenesen Jolene álmainak a kellős közepébe tapos.
Ki vagy Te? Elvárások szorításában - megfelelés vagy önazonosság?

Ki vagy Te? Elvárások szorításában - megfelelés vagy önazonosság?

Almási Kitti
Kulcslyuk Kiadó, 2020.
Tudatos törekvéseink mellett egy sor olyan belső szabály irányít minket, amelyek létezésével talán nem is vagyunk tisztában, mert ezek mások sugalmazott vagy vélt elvárásai alapján épültek fel bennünk. Így kell kinéznem, ha azt szeretném, hogy... Illik úgy viselkednem, mintha... Nem láthatják meg rajtam, hogy... Mit szólnának, ha tudnák... Ha érvényesülni akarok, akkor... Jobb a békesség, szóval... A másoknak való megfelelés vágyában folyamatosan figyelünk és találgatunk, mik lehetnek a többiek elvárásai, és gyakran önmagunknak sem valljuk be, mennyire igyekszünk ezeknek eleget tenni.
Az elrejtett orákulum

Az elrejtett orákulum

Rick Riordan
Könyvmolyképző Kiadó, 2020.
Kaméleon könyvek
Mi a legnagyobb büntetés egy halhatatlan istenség számára? Ha emberré változtatod.
Apollón úgy felbőszíti az apját, Zeuszt, hogy az letaszítja őt az Olimposzról. Legyengülten és összezavarodva, egy hétköznapi srác képében landol New Yorkban. Az égi hatalmától megfosztott négyezer éves istenségnek meg kell tanulnia, hogyan maradjon talpon a modern világban, amíg vissza nem férkőzik Zeusz kegyeibe.
Apollónnak azonban sok ellensége van: istenek, szörnyek és halandók, akik végleg el akarják pusztítani az egykori olimposzit.

Kategóriák

Ajándékkönyvek
Egészség, életmód
Gasztronómia
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hobbi, otthon, szabadidő
Irodalom
Regény
Társadalomtudományok

Ajánlott szerzők

Margaret Atwood
Agatha Christie
Ken Follett
Stephen King
C. S. Lewis
Több

Ajánlott kiadók

Könyvmolyképző Kiadó

Értékelések alapján

Szűrés ár szerint

0 - 499 Ft
500 - 999 Ft
1 000 - 1 499 Ft
1 500 - 1 999 Ft
2 000 - 2 999 Ft
3 000 - 4 999 Ft
5 000 Ft felett
A hónap könyvei - MÁJUS
Sorrend: