Nincs engedélyezve a javascript.
A sor

A sor

Szerző:
Sorozat:

Sorban állnak. Egyre többen. Eleinte csak találgatnak, mit árulnak. Aztán kiderül: koncertjegyeket. A világhírű orosz zeneszerző végre visszatér, és maga fogja vezényelni legújabb szimfóniáját. Mindenki tülekedik, lökdösődik. Telik-múlik az idő, évszakok jönnek-mennek, és az arctalan tömeg hús-vér emberek gyülekezetévé válik. Nevet, sorsot kapnak a sorban állók, közösséggé szerveződnek, barátságok köttetnek, egymásba szeretnek, csalnak és csalódnak. De valamennyien kíváncsiak, milyen az államilag betiltott muzsika, amilyet évtizedek óta nem hallott senki. Összefűzi őket a leghőbb vágy a mesébe illő szépség után, a közös remény valami jóra, az ábrándozás a boldog jövőről.

A sor az ínség és a bürokrácia általános érvényű szimbóluma mindenütt, ahol szabadon garázdálkodhatnak a hatalmukkal visszaélők. A sorban állók pedig talán észre sem veszik, hogy siklik el egymás mellett az életük.

A szerző azt járja körül, hogy milyen az ember, mi mindent bír ki a lélek, és mi mindenre képes, aki szívből szeret. A sor olyan regény, amely megváltoztatja gondolkodásmódunkat.Olga Grushin orosz származású, angolul író szerző. Első, a Szuhanov álomélete című, magyarul a Geopen Kiadónál megjelent regényével kivívta magának a kortárs nemzetközi irodalom elismerését. Írásaiból kihallatszik az orosz regény legnagyobbjai, a példaképnek tekintett Gogol, Csehov, Bulgakov és a többnyelvű Nabokov hangja.

(Nincs értékelés)
4 990 Ft
Klubár:
4 990
Keménytáblás
Szállítás:
1-7 munkanap
Készleten
Kívánságlistára rakom