Nincs engedélyezve a javascript.
Árnyékban éles fény vagy

Árnyékban éles fény vagy

A Radnóti házaspár fényképei

Különleges kötetet tart a kezében az olvasó, a Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni közös életét bemutató fényképalbumot, melynek lapjain jelentős részben most először látható felvételekkel találkozhatunk.

A kötet fejezetei kronologikusan tárják elénk a Radnóti házaspár élettörténetének képeit: Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni gyerek- és diákkorától a megismerkedés idején át jutunk el kapcsolatuk kibontakozásáig. Eljegyzésük és házasságkötésük után a közös fotók száma is gyarapszik, az album legnagyobb része ezt az időszakot mutatja be: az együtt töltött tizenöt évet.

Az ezt követő, egyre komorabb időkben, Radnóti Miklós munkaszolgálatai előtt és után már kevesebb felvétel észült - míg végül az abdai tömegsírból előkerült, megrongálódott fényképek, illetve a búcsúztatáson készült sorozat végérvényesen lezárja közös történetüket. A könyv utolsó oldalain a házaspár felmenőit, családtagjait megörökítő felvételeket találunk.

A fényképeken ráismerhetünk Radnótiék életének azon szereplőire is, akik Gyarmati Fanni Naplójában oly sokszor felbukkannak, szemünk láttára elevenedik meg a napló egy-egy pillanata. Az Árnyékban éles fény vagy illusztrálja, teljesebbé teszi Gyarmai Fanni sorait.

(Nincs értékelés)
7 990 Ft
Klubár:
7 990
Keménytáblás
Szállítás:
1-7 munkanap
Készleten
Kívánságlistára rakom