Nincs engedélyezve a javascript.
Olvass
bele
Fenevadak kertje

Fenevadak kertje

Szerelem és terror: Egy amerikai család a hitleri Berlinben

Szerző:

Erik Larson az amerikai dokumentarista próza széles körben elismert és az olvasók által oly kedvelt mestere ez alkalommal Hitler hatalomra kerülésének idejébe kalauzol el bennünket.1933, Berlin. Ebben az évben nevezik ki Wiliam E. Dodd történészprofesszort a hitleri Németország amerikai nagykövetének. Egy olyan évben, amely a későbbiekből visszatekintve a történelem fordulópontjának bizonyult.

Dodd, a kifogástalan modorú chicagói professzor magával viszi a feleségét, a fiát és életvidám lányát, Marthát. Marthát eleinte elbűvölik a fogadások, a pompa és a Harmadik Birodalom jóképű ifjai, akik ragályosan lelkesedtek azon elképzelés iránt, hogy Németországnak vezető szerephez kell jutnia a világban.

Mivel bolondul az "Új Németországért", a lány újabb és újabb szerelmi viszonyokba bonyolódik, köztük a meglepően tiszteletreméltó Gestapo-vezérrel, Rudolf Dielsszel.

Dodd aggódva figyeli a zsidók elleni támadásokat, a sajtócenzúrát, és a készülő új törvénytervezetek közkézen forgó vázlatait. A hitleri vezetés lényege már az első évben feltárul, és az árnyak egyre erősödnek, így Doddék az izgalmak, az intrikák és romantikus kalandok mellett megtapasztalják a borzalmakat is, miközben az erőszak és gyilkossághullám felfedi Hitler valódi jellemét és kegyetlen törtetését.A szerző Dodd és a lánya, Martha naplóinak segítségével mutatja be, milyen volt ennek a kegyetlen időszaknak a kezdete, Hitler, Goebbels, Göring és a többi fenevad közvetlen közeléből szemlélve.

(Nincs értékelés)
3 499 Ft
Klubár:
3 499
Puhafedeles
Szállítás:
1-7 munkanap
Készleten
Kívánságlistára rakom