Hangyák és dinoszauruszok

Csontcitadella és Sziklaváros elveszett történelme

Cixin Liu

Sorozat: Európa Kapszula Könyvtár

Cixin Liu (1963) a világszerte kétmilliónál is több példányban elkelt Háromtest-trilógia Hugo-díjas és kilencszeres Galaxy-díjas kínai szerzője, akinek regényfolyamából - minden idők legmagasabb jogdíját fizetve az adaptációs jogokért - a Trónok harca alkotói készítenek Netflix-filmsorozatot. A siker garantált, hiszen a Vándorló Föld (The Wandering Earth) című kisregényéből készült nagyszabású kínai film is hatalmas kasszasikernek bizonyult.
Cixin Liu a Hangyák és dinoszauruszok című kisregényében ezúttal a késő krétakor fantasztikus világába kalauzolja el az olvasót, ahol intelligens rovarok és értelmes ősbehemótok civilizációi küzdenek egymással - a fennmaradásért és a bolygó megmentéséért. Talán más - 66 millió évvel később megjelenő -, önmagát szintén értelmesnek tartó faj számára is tanulságos módon...
Szatirikus mese? Politikai allegória? Ökológiai vészcsengő? A kínai sci-fi irodalom új generációjának leginnovatívabb és legeredményesebb képviselője megtévesztő egyszerűséggel, de ragyogó éleselméjűséggel - és finom humorral: vajon hány Stegoszaurusz fér el egy buszban? - idézi meg az atom- és hidegháború korszakát, amely máig hatóan a gombafelhők árnyékába kényszerítette az emberiséget.

(Nincs értékelés)

1 999 Ft

ragasztott kartonált

Szállítás: 1-3 munkanap

Raktári kód: 1000005
EAN: 9789635044856
Kötésmód: ragasztott kartonált
Oldalszám: 216
Megjelenés: 2021
Nyelv: magyar
Alcím: Csontcitadella és Sziklaváros elveszett történelme
Méret (mm): 110 x 180 x 14
Kiadó: Európa Könyvkiadó

Új hozzászólás
(Nincs értékelés) Még nem szavaztak

TOP Sci-fi