Rizsporos hétköznapok

A női szexualitás története

Budai Lotti

A mai nő szexualitásának megértéséhez ismernünk kell annak múltját is.

 

A női szexualitást illetően évezredeken át születtek különféle, általában férfiak tollából származó elméletek és tudományos munkák. A női orgazmus mibenlétéről például Hippokratész is megalkotta a maga elméletét, és őt még számtalan másik gondolkodó követte a történelem során, olykor bizarr, máskor – a mai nő számára – nevettető vagy épp elborzasztó következtetésekre jutva. Ezek az elméletek a nők szexualitását keretek közé szorították, emellett előtérbe helyezték a férfiak kielégítését, a nőt pedig a társadalomban elfoglalt helyére szögezték. Azaz alulra.

 

Ennek a hozzáállásnak ma is megvannak a maradványai. Ezen maradványok mentén mutatja be e kötet a nőiség történetét a 17. századi pornográf regények világán, az első éjszaka jogán, Freud péniszirigységről szóló elméletén, a viktoriánus hisztérián és a vibrátorral gyógyító 19. századi doktorok vagy épp az erényöv mítoszán keresztül.

 

A fent említett elméletek nemcsak korlátozták, de tabusították is a női nemiséget és a női testet. Ezért számos tabutéma is bemutatásra kerül, mint például a menstruáció, a szüzesség, a fogamzásgátlás,

a szőrtelenítés vagy épp a prostitúció története.

 

A cél pedig nem más, mint hogy férfiak és nők egyaránt közelebb kerülhessenek a női szexualitáshoz, valamint hogy annak történetén keresztül megérthessék: miért élik meg ma a nők saját testiségüket úgy, ahogy.

 

Budai Lotti hat éve elindított Rizsporos hétköznapok elnevezésű blogját és Facebook- oldalát tízezrek olvassák nap mint nap. Az ott megjelenő tartalmak újragondolása ez az impozáns, szemet gyönyörködtető kiadvány, amely már a sorozat harmadik kötete. A szerző korábban megjelent romantikus történelmi kalandregényei jelentik a garanciát arra, hogy ezt a komolyabb témát is szórakoztató formában tárja az olvasók elé.

 

5 999 Ft

cérnafűzött kötött

Szállítás: 1-3 munkanap

Raktári kód: 767761
EAN: 9789635700141
Kötésmód: cérnafűzött kötött
Oldalszám: 172
Megjelenés: 2021
KSH: 4901100000
Nyelv: magyar
Alcím: A női szexualitás története
Méret (mm): 220 x 261 x 16
Kiadó: Álomgyár Kiadó

Új hozzászólás
(Nincs értékelés) Még nem szavaztak

TOP Szépségápolás, divat